Companii

Dumitru Prunariu, membru CA al Tarom: Sunt şi aici băieţi deştepţi, dar acum analizăm toate contractele

Dumitru Prunariu, membru CA al Tarom: Sunt şi aici băieţi deştepţi, dar acum analizăm toate contractele

Autor: Roxana Petrescu

18.10.2012, 13:01 2138

Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic şi care în prezent face parte din consiliul de administraţie al Tarom, spune că la fel ca în cazul altor companii de stat şi aici sunt "băieţii deştepţi", în 90 de zile urmând să fie înaintat către Ministerul Transporturilor un document în care va fi detaliată viitoarea strategie pentru eficientizarea transportatorului aerian.

"şi compania Tarom, la fel ca alte companii de stat, este bine căpuşată. Are multe contracte, cu firme pentru combustibil sau pentru catering, contracte pe termen lung, dar nu la cel mai bun preţ. Sunt şi aici băieţii deştepţi. Noi căutăm să facem Taromul eficient", a explicat Prunariu.

Potrivit acestuia aeronavele Tarom stau în aer 10 ore din 24, un timp bun fiind însă de 18 ore. Mai mult, gradul de încărcare al aeronavelor este de numai 61%, în timp ce alte companii aeriene lucrează la un grad de încărcare de 70-80%.

"Acum analizăm toate contractele. Suntem împărţiţi în comitete de lucru. Eu sunt preşedintele comitetului pentru siguranţă şi operaţiuni. Aici este specialitatea mea", a precizat Prunariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO