Companii

Dupa ce a plecat de la Gabriel Popoviciu, britanicul Michael Lloyd pleaca si de la Dinu Patriciu

Dupa ce a plecat de la Gabriel Popoviciu, britanicul Michael Lloyd pleaca si de la Dinu Patriciu

Michael Lloyd, fost presedinte Quintet: Imi voi continua activitatile private in Romania si de asemenea ma voi concentra pe noi initiative de afaceri, atat in Romania, cat si in Marea Britanie

22.03.2010, 00:00 263

Britanicul Michael Lloyd (43 de ani - foto), cel care i-aasistat in ultimii zece ani pe miliardarii Gabriel Popoviciu siDinu Patriciu in afacerile imobiliare, a decis sa-si incheiecolaborarea cu fostul proprietar al grupului Rompetrol, plecand dinconducerea firmei Quintet, dar si din pozitia de directornon-executiv al fondului Rutley, controlat de Patriciu. Prinintermediul Quintet Asset Management, firma de administrare aactivelor fondata de Lloyd in urma cu doi ani, dar si direct,britanicul l-a asistat in ultima perioada pe Dinu Patriciu sacumpere si sa administreze fondurile de investitii Fabian, DeutscheLand si Rutley, afaceri pe care Patriciu a mizat peste 100 demilioane de euro in plina perioada de criza.

"Imi voi continua activitatile private in Romania si de asemeneama voi concentra pe noi initiative de afaceri, atat in Romania, catsi in Marea Britanie", a comentat pentru ZF britanicul MichaelLloyd.

In cea de-a doua jumatate a anului 2008 Lloyd a parasit dupa optani conducerea proiectului Baneasa din nordul Capitalei, detinut deGabriel Popoviciu, evaluat la peste un miliard de euro.

Michael Lloyd incepuse afacerea Quintet Asset Management lasfarsitul anului 2008, cand spunea ca "piata imobiliara s-a lovitde un perete cu 100 de kilometri pe ora" si intentioneaza sacumpere active imobiliare la discount-uri de 80-90%.

Britanicul renunta acum la conducerea Quintet, fara a oferiinformatii legate de eventualele schimbari in actionariat.

"Quintet este o afacere inceputa in urma cu doi ani, unparteneriat privat, astfel ca eventuala redistribuire a actiunilorintre ceilalti parteneri ai firmei reprezinta o problema privata.Paul Phillips va conduce afacerea, fiind desemnat noul CEO", auprecizat reprezentantii Quintet.

In afara proiectului Baneasa, Lloyd a mai fost implicat si inaducerea retailerului suedez de mobilier IKEA pe piata locala,afacere din care Gabriel Popoviciu a iesit recent. In plus,potrivit informatiilor din piata, Lloyd mai detine o participatieminoritara in cladirea de birouri Dorobanti 239, sediul Petrom dinPiata Aviatorilor, cladire controlata tot de grupulPopoviciu-Dimofte.

Ce l-a determinat pe Lloyd sa apese frana in afacereaQuintet?

"Conducerea Quintet impunea un angajament full-time, iar Mike asimtit ca nu-si poate directiona toate energiile catre aceastafirma si in acelasi timp sa inceapa alte afaceri si sa seconcentreze pe propriile interese. Ambele parti au luat aceastadecizie pe cale amiabila dupa o lunga perioada de consultari",spune Paul Philips, CEO al Quintet Asset Management.

Dupa plecarea din proiectul Baneasa, in 2008, Lloyd s-a stabilitin Elvetia, intr-o resedinta din apropierea Genevei.

Michael Lloyd, 15 ani in imobiliare

  • In perioada 1995-2000 a lucrat in cadrul firmei de consultantaimobiliara Jones Lang LaSalle;
  • S-a implicat in proiectul Baneasa in anul 2000, in calitate dePrincipal & Managing Partner;
  • In august 2008 a devenit membru in consiliul de administratieal Baneasa Developments, iar cateva luni mai tarziu a parasitfirma;
  • La sfarsitul lui 2008 a fondat firma Quintet Asset Managementpe care a condus-o pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO