Companii

E.ON tinteste triplarea cotei pe piata energiei

27.06.2007, 18:53 39

E.ON Energie, grupul energetic german in portofoliul caruia se afla compania de distributie si furnizare a energiei electrice E.ON Moldova, intentioneaza sa-si tripleze cota de piata dupa finalizarea proceselor de privatizare pe care statul roman le are in plan.
"In prezent, controlam aproximativ 8% din piata de profil si intentionam sa ajungem la 20-25% dupa privatizarile viitoare", a declarat Walter Hohlefelder, membru al comitetului executiv al E.ON Energie. El nu a precizat suma pe care grupul este dipus s-o ofere pentru atingerea acestei cote de piata.
Potrivit reprezentantului E.ON cele mai interesante tinte ramase pe piata de profil sunt companiile Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, datorita faptului ca se afla in aceeasi regiune cu distributia de gaze naturale E.ON Gaz Romania. "Intentionam sa investim in productia de energie in toate segmentele: hidro, nuclear, energie termica, dar si in energie regenerabila, eoliana sau biomasa", a precizat Hohlefelder.
Cantitatea de energie pe care clientii E.ON au consumat-o anul trecut s-a ridicat la 3,27 TWh, ceea ce inseamna ca pentru indeplinirea obiectivelor nemtii trebuie sa ajunga la o productie de aproximativ 1,6 TWh, adica aproximativ 185 de MW instalati. Romania are un consum anual de circa 60 de TWh.
"Asteptam inceperea proiectului reactoarelor 3 si 4 al centralei de la Cernavoda, dar pana acum nu am primit nimic oficial din partea statului roman", a mai spus Hohlefelder.
Germanii mai sunt interesati si de privatizarea celor trei complexuri energetice Turceni, Craiova si Rovinari, precum si de unele unitati aflate acum in structura Termoelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO