Companii

Eduardo Luz, InBev: Ma voi implica personal in gasirea directorului de marketing

Eduardo Luz, InBev: Ma voi implica personal in gasirea directorului de marketing
08.09.2008, 19:29 112

Eduardo Luz, brazilianul de 35 de ani care a preluat operatiunile de aproape 200 de milioane de euro ale liderului mondial InBev pe piata locala, a declarat la prima sa aparitie publica de la numirea din aprilie ca se va implica personal in urmatoarea perioada in selectarea noului director de marketing al companiei.
"Pozitia de director de marketing este foarte importanta intr-o companie, de aceea ma voi implica personal in gasirea si numirea lui", a declarat Eduardo Luz. Functia de director de marketing al InBev Romania a ramas vacanta la inceputul lunii iulie, dupa ce Liviu Irimia a decis sa paraseasca firma. Potrivit unui studiu al companiei de consultanta Mercer, salariul unui director de marketing intr-o multinationala cu peste 1.000 de angajati din industria bunurilor de larg consum poate ajunge pana la 9.000 de euro brut pe luna.
Eduardo Luz nu a precizat daca exista o perioada limita pentru numirea unui nou director de marketing, insa a precizat ca se iau in considerare atat persoane care ocupa in prezent aceasta functie in cadrul altor filiale InBev din lume, cat si manageri din exteriorul companiei. Reprezentantul grupului belgian a adaugat ca s-a apelat si la companii de head-hunting fara a preciza numele acestora.
Eduardo Luz ii succede in functia de CEO lui Mihai Ghyka, fiind primul expat numit de InBev la conducerea operatiunilor locale. "Piata berii din Romania este foarte dinamica si, in acelasi timp, asemanatoare cu cea a Braziliei", a mai spus Luz, care lucra in cadrul InBev din 2006, dupa mai mult de zece ani petrecuti in Accenture.
InBev, al treilea jucator de pe piata berii in functie de cifra de afaceri, dupa Ursus Breweris si Heineken Romania, a finalizat anul trecut cu un rulaj de 188 mil. euro, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit de 31,9 mil. euro, mai mare cu aproape 50% fata de 2006, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO