Companii

Eliminarea subvenţiei la energie ar putea fi un loz câştigător pentru vânzătorii de centrale termice

Autor: Ioan Dornescu

10.05.2011, 23:32 86

Eliminarea subvenţiei la energia termică, decisă de Guvern dupăultimele discuţii cu FMI, va genera o creştere a debranşărilor dela sistemul centralizat şi o majorare a vânzărilor de centraletermice, în unele oraşe, de peste 30% în acest an, estimeazăcompania Ariston Thermo, filială a unui grup italian.

Guvernul s-a angajat în ultimele discuţii cu FMI să eliminesubvenţia la energia termică în perioada imediat următoare, astfelcă factura populaţiei pentru încălzire şi apă caldă ar putea creştecu până la 60% până la finele anului, în funcţie de capacitateaprimarilor de a acoperi diferenţa din surse proprii. Subvenţiapentru producerea energiei termice este acordată în prezent atât dela bugetul de stat, cât şi de la bugetele locale.

"La începutul acestui an estimam o creştere în 2011 de 30% apieţei de centrale termice comparativ cu 2010, la aproximativ180.000 de unităţi, mare parte dintre cele achiziţionate de ceicare se vor debranşa. În funcţie de ce procent din subvenţie vorputea susţine primăriile locare, suntem de părere că piaţa ar putearaporta în anumite oraşe un avans mai mare de 30%", a spus CătălinDrăguleanu, director de vânzări al Ariston Thermo România.

Compania este controlată de Ariston Thermo Group din Italia,specializat în producţia şi furnizarea de echipamente şi serviciidestinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO