Companii

Elveţienii de la Sika, la un pas de achiziţia producătorului român de materiale de construcţii AdePlast

Elveţienii de la Sika, la un pas de achiziţia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.10.2019, 07:20 4794

Producătorul elveţian de mortare şi adezivi pentru construcţii Sika se află în discuţii avansate pentru a cumpăra firma românească AdePlast, cu un business de peste 100 de milioane de euro, potrivit surselor din piaţa construcţiilor. AdePlast produce mortare, polistiren şi vopsele în cele 11 fabrici pe care le are la Ploieşti, Oradea, Roman şi Craiova.

ZF a scris în luna iunie că AdePlast este curtat de investitori interesaţi să cumpere compania, iar banca de investiţii Alantra, cu operaţiuni în Europa, Statele Unite, Asia şi America Latină, se ocupă de găsirea unui cumpărător pentru AdePlast.

AdePlast a avut în 2018 o cifră de afaceri de 474 mil. lei (103 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Din această valoare, 8,4 mil. euro au venit din exporturi, AdePlast trimiţând produse peste graniţe în Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Austria, Spania, Italia.

Producătorul elveţian de mortare şi adezivi pentru construcţii Sika are trei fabrici în România şi a avut în 2018 afaceri de 155 mil. lei (34 mil. euro) pe plan local, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului de Finanţe, cu 8% mai mult faţă de 2017.

Sika a mai cumpărat anul trecut o fabrică de la Arcon, grup din construcţii deţinut de antreprenorul român Ioan Ţiţeiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO