Companii

Emil Ioan Rîsteiu, primar Simeria: Vrem să investim 24 mil.lei în şcoli, în parteneriat cu Bosch

Emil Ioan Rîsteiu, primar Simeria: Vrem să investim 24...

Autor: Georgiana Mihalache

06.04.2018, 11:00 291

Autorităţile locale din Simeria vor să investească 24 milioane de lei pentru dezvoltarea sistemului educaţional, astfel încât 70% dintre copii să participe la activităţi extraşcolare, după ce localitatea a atras o investiţie de 110 milioane euro de la concernul Bosch.

”Am atras o investiţie de 110 milioane de euro investiţie în Simeria. Am reuşit să facem neoficial un parteneriat public-privat, în sensul că investitorii aveau nevoie de autoritatea locală să sprijire şi să răspundă la toate întrebările. Cei de la Bosch căutau de 2-3 ani de zile o locaţie în România. De asemenea, au nevoie şi de un parteneriat cu învăţământul, perspectiva de a pregăti acei oameni care să lucreze în fabrică începând din anul 2020.”, a declarat Emil Ioan Rîsteiu, primar oraşul Simeria, judeţul Hunedoara la conferinţa ZF Investiţi în România!, eveniment organizat de Ziarul Financiar, în parteneriat cu BCR, Deloitte, NNDKP, platforma de investiţii ROCA, ANA Hotels şi Terapia. 

Simeria are o rată a şomajului sub media judeţeană, dar oamenii au nevoie de un job mai bine plătit, mai sigur, spune primarul. Liceul Tehnic din Simeria va fi un partener al companie pentru ca elevii să aibă o pregătire minimă tehnică dacă vor vrea să lucreze la Bosch.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO