Companii

Enache a inchiriat pentru Continental locuri de parcare de la „vecini”

Enache a inchiriat pentru Continental locuri de parcare de la „vecini”

Noul hotel de pe Calea Victoriei a fost redeschis dupa lucrari de modernizare, in urma unei investitii de 8 milioane de euro

27.01.2010, 23:08 35

Omul de afaceri Radu Enache, unul dintre cei mai mariproprietari de hoteluri din Romania care detine si hotelul de cincistele Grand Continental, spune ca a inchiriat locuri de parcare laNovotel (situat vizavi de Continental, pe Calea Victoriei - n.red.) pentru a asigura un minim necesar clientilor din unitatea pecare o conduce.

"Suntem in proces cu Primaria privind aspecte legate deinchirierea parcarii din fata hotelului. Am avut un contractincheiat cu ei pentru 14 locuri de parcare, contract pe care

l-am intrerupt pe parcursul lucrarilor de modernizare ahotelului care au durat doi ani. La finalizarea lucrarilor am cerutreinnoirea contractului, insa fara a ni se da o explicatie, ne-afost refuzata cererea", afirma Radu Enache, presedintele lantuluihotelier Continental.

Reprezentantii primariei nu au facut comentarii legate de acestsubiect pana la inchiderea editiei.

Enache nu este primul proprietar de hoteluri care se afla inproces cu Primaria Capitalei. Anul trecut, omul de afaceri GeorgeCopos a intentat proces institutiei dupa ce hotelul Hilton pe careil controleaza a ramas fara locuri de parcare, in conditiile incare contractele companiei Dalli, care administra mai multe parcaridin Capitala, au fost reziliate de primarie.

Potrivit criteriilor obligatorii privind clasificarea unitatilorde cazare de tip hotel, pentru functionarea unui hotel la cincistele este nevoie de un numar minim de locuri de parcare de 50% dinnumarul camerelor. Insa exista o exceptie pentru hotelurile care aufost construite inainte de aceasta lege, aceste hoteluri trebuie saaiba doar 25% de locuri de parcare.

Hotelul Grand Continental are 59 de camere si a avut pana inprezent un grad de ocupare de 38% din momentul deschiderii, indecembrie anul trecut. In 2009, businessul controlat de Radu Enachein industria ospitalitatii a ajuns la 85 mil. lei (20 mil. euro),cu 13% mai putin fata de anul anterior.

Enache estimeaza ca unitatea hoteliera de cinci stele de peCalea Victoriei va avea o cifra de afaceri de peste 2,6 mil. europana la sfarsitul anului, daca gradul de ocupare va ajunge la 60%.Grupul Continental cuprinde in prezent 14 unitati hoteliere, submarcile Ibis, Hello, Continental Forum si Continental.

"Speram sa ne mentinem la veniturile de anul trecut. Pentrumoment am stopat orice investitii. Am inceput anul trecutconstructia a doua hoteluri in Timisoara unde ar fi trebuit sainvestim 22 mil. euro si am oprit lucrarile. Asteptam sa vedem cumva evolua situatia pe plan economic", spune Enache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24