Energie

CA Electrica: Ministerul Energiei a încercat să influenţeze procesul de nominalizare a administratorilor filialelor Electrica

CA Electrica: Ministerul Energiei a încercat să...

Autor: Roxana Petrescu

09.09.2015, 13:04 876

Într-o scrisoare publicată pe site-ul Electrica, la scurt timp după ce în AGA de azi a fost respins planul de administrare pentru perioada 2015-2018, consiliul de administraţie al companiei spune că “a observant de mai multe ori că statul român, prin Ministerul Energiei, în calitate de acţionar doreşte să păstreze un control asupra Electrica”, dând mai multe exemple în acest sens.

Cel mai important sunt chiar presiunile făcute de reprezentanţi ai Ministerului Energiei privind numirea unor anumite persoane în funcţie de conducere.

“Reprezentanţii Ministerului dumneavoastră au încercat să influenţeze procesul de nominalizare a administratorilor filialelor Electrica”, scriu membrii consiliului de admnistraţie într-o scrisoare adresată pe 18 august ministrului energiei, Andrei Gerea.

Electrica este una dintre cele mai “apetisante” companii din punctul de vedere al cash-ului din conturi, compania stând pe o pernă de 630 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor venind din listare. Deşi a trecut un an de la listarea companiei la Bucureşti şi la Londra, aceşti bani nu au fost puşi la lucru, chiar aprobarea bugetului de investiţii fiind amânată.

Scrisoare CA-ului Electrica poate fi vizualizată aici 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO