Energie

Cosmin Ghiţă, Nuclearelectrica: Una din cauzele nerealizării investiţiilor este legea achiziţiilor. În medie, aşteptăm 204 zile pentru un contract

Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica:

În perioada 2000-2008, în cadrul companiei s-a implementat o politică puternică de externalizare, ceea ce a fost un lucru bun până la modificarea legii achiziţiilor publice. Acest lucru se vede mai departe în executarea bugetelor de investiţii în anii care au urmat. Defecţiunile au fost pe partea clasică a centralei, dar vulnerabilităţile unităţilor sunt mereu adresate.

Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica: În perioada 2000-2008, în cadrul companiei s-a implementat o politică puternică de externalizare, ceea ce a fost un lucru bun până la modificarea legii achiziţiilor publice. Acest lucru se vede mai departe în executarea bugetelor de investiţii în anii care au urmat. Defecţiunile au fost pe partea clasică a centralei, dar vulnerabilităţile unităţilor sunt mereu adresate.

Autor: Roxana Petrescu

04.04.2018, 00:07 370

Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, cel mai complex producător de energie din România care asigură 20% din necesarul intern, spune că investiţiile esenţiale în cele două reactoare de la Cernavodă sunt realizate, una dintre explicaţiile pentru gradul redus de realizare a bugetului total de investiţii, de numai 40% anul trecut, fiind legea achiziţiilor.

În mai puţin de o săptămână, în pe­rioada 25-30 martie, ambele reac­toa­re nucleare au avut opriri nepla­ni­ficate, în cursul zilei de 25 martie Uni­ta­tea 1 ieşind din funcţiune pen­tru ca la scurt timp să fie în­re­gistrată o re­du­cere de pu­tere la Unitatea 2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO