Energie

​Cristian Dima, fost secretar de stat, îşi încetează mandatul de administrator al Nuclearelectrica pentru că nu a obţinut avizul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare

​Cristian Dima, fost secretar de stat, îşi...

Autor: Tibi Oprea

10.10.2019, 14:41 314

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, anunţă la bursă că Dima Cristian, fost secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi-a încetat mandatul de membru al consiliului de administraţie al companiei de stat începând cu 9 octombrie, întrucât nu a trecut de verificările Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

“Compania a fost înştiinţată cu privire la rezultatul procesului de acordare a avizelor CNCAN pentru administratorii ne-executivi, în baza normei de securitate nucleară privind pregătirea, calificarea şi autorizarea personalului organizaţiilor care exploatează instalaţii nucleare, NSN 23. Ca urmare a derulării acestui proces, CNCAN a notificat SNN că domnul Cristian Dima, membru al Consiliului de Administraţie, nu a obţinut avizul CNCAN”, se arată în raport.

Cristian Dima a fost numit pe 2 octombrie 2018 membru în comitetul consultativ de nominalizare şi remunerare, precum şi în comitetul consultativ de audit al Nuclearelectrica.

Compania cu 4 mld. lei capitalizare este controlată în proporţie de 82,5% de către statul român prin Ministerul Energiei. De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 64,2% pe fondul unui rulaj de 175 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO