Energie

Daniel Apostol a preluat poziţia de director general al Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze, asociaţie care reuneşte cei mai mari jucători din domeniu

Daniel Apostol a preluat poziţia de director general al...

Autor: Cristina Bellu

13.09.2023, 12:10 201

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), organizaţie care adună principalii jucători din domeniu, l-a numit pe Daniel Apostol la conducerea instituţiei, poziţie din care va superviza întreaga activitate a instituţiei care deţine un rol de catalizator între companiile responsabile pentru strategiile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În perioada 2019-2020, Daniel Apostol a deţinut poziţia de Director Relaţii Externe în cadrul FPPG, iar în ultimii doi ani a ocupat funcţia de  director al direcţiei ASF de comunicare şi educaţie financiară.

În paralel, Cătălin Niţă a fost desemnat Secretar General al organizaţiei, cu rolul de a dezvolta relaţiile cu toţi partenerii sociali din ţară şi străinătate şi de a reprezenta Federaţia în acţiunile sale de dialog social. În acelaşi timp, Cătălin Niţă va coordona şi dezvoltarea proiectelor FPPG finanţate cu fonduri europene.

“În prezent, schimbările climatice afectează mediul şi ameninţă modelele de afaceri şi pe cele de consum. FPPG consideră că tranziţia energetică trebuie să ia în considerare în mod echitabil şi echilibrat toate tehnologiile cu emisii reduse de carbon. Prin aceste noi soluţii, ce nu concurează, ci completează tehnologiile existente, România îşi poate pune în valoare resursele energetice diversificate”, spun oficialii FPPG.

Companiile afiliate la FPPG reprezintă peste 98% din producţia internă de petrol şi gaze naturale, sectorul de transport petrol şi gaze naturale, furnizare gaze naturale, precum şi o parte semnificativă din activităţile de rafinare, comercializare şi distribuţie de produse petroliere din România.

Unul dintre obiectivele comune ale companiilor membre este decarbonarea sectorului energetic, prin adoptarea tehnologiilor inovatoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO