Energie

Electroalfa Botoşani vrea ca un sfert din business să vină de peste hotare

Electroalfa Botoşani vrea ca un sfert din business să vină de peste hotare

Autor: Roxana Petrescu

15.05.2018, 00:07 1161

Electroalfa, grup specializat în realizarea de echipamente electrice de joasă şi medie tensiune, dar şi în proiecte la cheie din domeniul energetic, crede că un sfert din businessul bugetat pentru acest an la nivel de grup va veni din pieţele externe. Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru şi deţine trei unităţi de producţie în Botoşani.

Electroalfa a terminat anul trecut la nivel consolidat cu un business de 129 de milioane de lei, cu 6% mai mare faţă de 2016, cifrele reflectând evoluţia cumulată a două businessuri, Electro-Alfa International şi Electro Alfa CM. În timp ce cifra de afaceri a grupului a crescut, profitul net a ajuns la 3,7 milioane de lei după o scădere de 35%. Pentru anul acesta, reprezentanţii grupului Electro­alfa şi-au bugetat o cifră de afaceri de 170 de milioane de lei şi un profit net de 8,4 milioane de lei.

Mai mult, compania va continua angajările, aşa că ar putea încheia anul cu o echipă de 500 de salariaţi, faţă de cei 480 de anul trecut.

Potrivit informaţiilor transmise de companie, anul acesta circa 25% din business vor fi generate de produsele trimise pe alte pieţe, faţă de 10% anul trecut. 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO