Energie

Institutul care a gândit sistemul energetic românesc: Nu sunt investiţii, aşa că nu mai avem pe ce să ne batem. Încercăm să ne menţinem prin contracte în Egipt sau Moldova

Institutul care a gândit sistemul energetic românesc:...

Autor: Roxana Petrescu

11.12.2015, 00:05 777
Afacerile Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) s-au înjumătăţit în perioada 2010-2014, la fel şi numărul de angajaţi.
 
Instituţia care a gândit sistemul energetic local şi care în 2014 mai avea afaceri de doar 37 de milioane de lei caută acum să-şi păstreze competenţele prin contracte pe pieţele externe, zona arabă şi Moldova fiind două dintre zonele spre care se îndreaptă atenţia inginerilor ISPE.
 
Mişcarea vine în contextul în care investiţiile în domeniul energetic, cel puţin în zona de producţie conven­ţională, se pot număra pe degete în ultimii 25 de ani, anul 2015 fiind de altfel emblematic pentru blocajul care caracterizează sectorul. 
 
„Nu sunt investiţii, aşa că nu avem pe ce contracte să ne batem“, spune Ovidiu Apostol, directorul departa­mentului pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice din România, grup din care face parte şi ISPE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24