Energie

O româncă preia unul dintre cele mai dinamice segmente de business din OMV: Daniela Vlad devine membră a directoratului OMV. Anterior a lucrat în AkzoNobel şi Shell

O româncă preia unul dintre cele mai dinamice segmente...

Autor: Roxana Petrescu

02.11.2022, 14:12 1153

Cosiliul de supraveghere a OMV, grupul austriac care controlează OMV Petrom, cea mai mare companie din România, a numit-o pe Daniela Vlad în funcţia de membru al directoratului OMV, responsabilă pentru divizia de chimie şi materiale, a anunţat azi grupul austriac. Mandatul ei, valabil pe o perioadă de 3 ani, va începe de pe 1 februarie 2023, cu o posibilitate de extindere de încă doi ani, dacă va exista un acord de ambele părţi.

În prezent, Daniela Vlad ocupă funcţia de director general pe zona de vopsele industriale din cadrul gigantului AkzoNobel. Înainte de a se alătura echipei AkzoNobel în 2009, Daniela Vlad a deşinut mai multe funcţii de conducere în cadrul Shell şi Phillips. Până la preluarea mandatului în cadrul OMV, divizia de chimie şi materiale este condusă de actualul CEO al OMV, Alfred Stern.

“Aceasta divizie va juca un rol cheie în tranziţia energetică şi în dezvoltarea viitoare a companiei. Sunt încântat că am reuşit să o aducem pe Daniela Vlad în această funcţie în cadrul directoratului nostru. Este un manager cu o experienţă internaţională semnificativă în zona de chimie şi a condus transformări strategice”, a spus Mark Garrett, preşedintele consiliului de supraveghere din cadrul OMV.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO