Energie

Transenergo COM, al patrulea cel mai mare trader de energie din România, un business de 300 mil. euro, a intrat oficial în insolvenţă

Transenergo COM, al patrulea cel mai mare trader de...

Autor: Roxana Petrescu

02.02.2017, 00:06 1432
Tribunalul Bucureşti a acceptat ieri cererea de intrare în insolvenţă a Transenergo COM, potrivit surselor din piaţă.
 
Compania este unul dintre veteranii co­merţului de energie electrică din România, o firmă care avea 300 de clienţi finali de energie.
 
Transenergo COM a înregistrat pe data de 17 ianuarie cererea de intrare în insolvenţă, citând articolul 66 din Legea 85/2014. Potrivit acestui articol din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, compania va intra sub supravegherea unui administrator judiciar care va analiza activitatea debitorului şi va aviza măsurile menite să conducă la restructurarea şi reorganizarea firmei.
 
Ieri era aşteptată decizia Tribunalului, dar po­trivit surselor din piaţă, cererea de intrare în in­solvenţă a companiei a fost aprobată. Transenergo COM este unul dintre veteranii tradingului cu energie din România, care, la fel ca alte firme de profil, a avut o creştere spectaculoasă. Datele de la Ministerul Finanţelor arată că dacă în 2011 Transenergo COM era un business de 552 de milioane de lei, în 2015, ultimul pentru care sunt disponibile informaţii financiare, compania ajunsese la un business de 1,35 miliarde de lei. În niciunul dintre anii din perioada 2011-2015, Transenergo COM nu a înregistrat pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO