Energie

Urmează ZF Power Summit, 17-18 februarie. Cum poate deveni tranziţia energetică un succes după un deceniu de şanse ratate? Aflaţi la ZF Power Summit

Eric Stab, preşedinte & CEO Engie România, şi-a confirmat prezenţa la cea de-a noua ediţie a ZF Power Summit. El conduce un business de peste 1 miliard de euro, activ în domeniul gazelor naturale, dar şi al energiei electrice, Stab va împărtăşi viziunea unui grup global legată de tranziţia energetică.

Eric Stab, preşedinte & CEO Engie România, şi-a confirmat prezenţa la cea de-a noua ediţie a ZF Power Summit. El conduce un business de peste 1 miliard de euro, activ în domeniul gazelor naturale, dar şi al energiei electrice, Stab va împărtăşi viziunea unui grup global legată de tranziţia energetică.

Autor: Roxana Petrescu

05.02.2020, 09:30 119

Lipsa oricăror acţiuni concrete privind dezvoltarea sectorului energetic, mai ales pe zona de producţie de energie, cu excepţia eolienelor, ar putea fi şi o carte câştigătoare în contextul în care la nivel european asistăm la cea mai mare transformare a domeniului. Există însă o condiţie.

„Este nevoie de racordare de urgenţă a autorităţilor şi a specialiştilor cu proiectele euro­pene care configu­rează viitorul în ceea ce pri­veşte energia în următorii 30 de ani“, spu­nea la finalul anu­lui trecut, Corneliu Bodea, ­pre­­­­şe­dintele Cen­trului Român al Energiei.

Cum se va poziţiona România faţă de toate transformările din domeniul energetic şi orientarea clară a acestuia spre zona de energie verde? Cum se împacă nevoia de a susţine noi investiţii cu tradiţia politică de a ţine preţurile sub control? Care sunt oportunităţile reale de investiţii pe care România le poate pune la dispoziţia jucătorilor din acest nou val al energiei?

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care Ziarul Financiar le pune pe masă în cea de-a noua ediţie a ZF Power Summit, eveniment care va avea loc în perioada 17-18 februarie în Bucureşti. În contextul în care o abordare diferită a sectorului energetic este obligatorie, Ziarul Financiar faci­litează încă o dată dialogul constructiv între toţi stakeholderii din domeniu printr-o nouă ediţie a ZF Power Summit dedicată tranziţiei energetice şi mai ales măsurilor concrete prin care acest lucru se poate realiza în România.

Printre cei care vor oferi răspunsuri la întrebările de mai sus se numără Eric Stab, preşedinte & CEO Engie România, Ond?ej ?afa?, country manager, CEZ România , Alessio Menegazzo, director sustenabilitate şi afaceri instituţionale, Enel România, Manfred Paasch, CEO E.ON România, dar şi marii producători de energie locali, reprezentaţi la cel mai înalt nivel.

De opt ediţii consecutive, ZF Power Summit şi-a consolidat rolul de scenă pentru cele mai fierbinţi dezbateri dedicate în exclusivitate sectorului energetic, reunind în jurul temelor propuse elita unui domeniu de peste 30 miliarde de euro. Cea de-a noua ediţie, care va avea loc pe 17-18 februarie, Bucureşti, Hotel Radisson, Sala Atlas, nu va face excepţie.

 

ZF Power Summit. Două zile, totul despre energie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO