Energie

ZF Power Summit 2023. Bogdan Nicolae, fondator Swift Energy: Eu i-aş spune unui investitor să investească în România în regenerabile pentru că potenţialul ţării trebuie umplut. România este într-un moment foarte bun

ZF Power Summit 2023. Bogdan Nicolae, fondator Swift...

Autor: Alexandra Matei

22.02.2023, 20:22 660

Bogdan Nicolae, fondator Swift Energy, este de părere investitorii ar trebui să investească în România în regenerabile pentru că există potenţial la nivelul ţării, iar acesta trebuie umplut. România este într-un moment foarte bun şi este un cadru bun pentru cei care vor să investească, a mai spus el în timpul conferinţei ZF Power Summit 2023.

„Eu i-aş spune unui investitor să investească în România în regenerabile pentru că potenţialul trebuie umplut şi nu numai în solar şi eolian. Avem capacităţi de producţie care suferă în momentul de faţă pentru că vechiul sistem comunist s-a descentralizat. Proiectele sunt bancabile şi investitorii cu care noi stăm de vorbă se uită la potenţialul României, venind cu finanaţare proprie din afară, nu neapărat bazându-se pe ceea ce oferă băncile din România. Sunt foarte multe fonduri de investiţii private care se uită la sectorul energetic din România, în special la sectorul regenerabil, la fel de intens ca o bancă din zona comercială. România este într-un moment foarte bun şi este un cadru bun pentru cei care vor să investească. Suntem într-o conjunctură favorabilă”, a detaliat acesta în cadrul conferinţei ZF Power Summit 2023.

Alte declaraţii:

@ Swift Energy este un mijlocitor între nevoi şi oportunităţi, între ceea ce există în prezent în România, în regiune, pe piaţa europeană ca potenţial pentru valorificarea atât a capacităţilor existente, cât şi a noilor capacităţilor de producţie a energiei în România.

@ Multe lucruri vin din afară, dinspre UE şi poate că suntem obişnuiţi să fim reactivi, să fim în aşteptare atunci când se pune problema reglementărilor sau a unor trenduri, România fiind mai degrabă un follower decât un trendsetter. Potenţialul însă stă în creşterea locală şi noi, din România, cred că putem avea un impact la nivel european.

@ În ceea ce priveşte ţintele UE, trenul vine în forţă către România şi dacă nu vreţi să vă suiţi în el, eu vă sugerez totuşi să o faceţi. Există o presiune foarte mare pentru ponderea surselor regenerabile în folosirea energiei.

@ Pilonii noii economii româneşti şi europene sunt economiile la energie, producerea energiei curate şi diversificarea accesului la noi surse de energie.

 

 

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO