Companii

European Drinks a avut o marja de profit de 1%

27.05.2008, 19:58 96

Afacerea cu apa minerala si sucuri a fratilor Ioan si Viorel Micula, European Drinks, a realizat anul trecut un profit net de 1,7 mil. euro, la o cifra de afaceri de 133,4 mil. euro, potrivit datelor comunicate de companie. Profitul si cifra de afaceri ale companiei au inregistrat in 2007 o scadere de circa 10% (in lei) fata de anul anterior.
"Vanzarile de apa minerala si bauturi racoritoare ale European Drinks au inregistrat o crestere in volum anul trecut fata de 2006. Scaderea cifrei de afaceri s-a datorat unor tranzactii intragrup", a explicat Adrian Rotar, directorul executiv al companiei European Drinks. El nu a precizat rata de crestere in volum, insa estimeaza pentru acest an o majorare a vanzarilor, tot in volum, de circa 15%.
Afacerile grupului European Food & Drinks au ajuns la 882, 5 mil. euro anul trecut (2.945,3 mil. lei), in crestere cu aproximativ 10% fata de 2006, potrivit datelor comunicate de Viorel Micula, presedintele companiei European Drinks. Cea mai mare companie din grup este Transilvania General Import-Export, care distribuie produsele din portofoliul European Drinks si European Food.
Rotar a mai spus ca, in acest an, apa minerala va avea cea mai mare crestere a vanzarilor la nivelul companiei, de peste 20%, in timp ce bauturile racoritoare din portofoliu vor inregistra un avans estimat la 10-12% fata de 2007.
Fratii Micula au demarat anul trecut investitii de circa
10 mil. euro in crearea unei imagini noi pentru apa minerala Izvorul Minunilor, unul dintre cele mai mari branduri detinute de European Drinks. Anul trecut, compania a imbuteliat 155 mil. litri de apa minerala, fiind printre cei mai mari trei producatori de pe piata locala de profil, alaturi de Romaqua si Coca-Cola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO