Companii

Eurosport DHS Deva mizeaza pe vanzari de biciclete de 11,4 mil. euro, cu 80% mai mari

23.04.2007, 21:17 208

Producatorul de biciclete Eurosport DHS din Deva, detinut de actionari chinezi si germani, estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 11,4 mil. euro in acest an, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 80% fata de 2006, cand firma a inregistrat vanzari de peste 6,3 mil. euro. Intreg grupul DHS a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 10 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri pentru acest an va depinde in mare masura de cresterea productiei noastre la export in tarile din Comunitatea Europeana, dar si de majorarea numarului de clienti din Romania, in special persoane tinere, pentru consumul de articole sportive. In momentul de fata detinem o cota de 70% din totalul pietei autohtone de biciclete si preconizam o majorare a procentelor in viitorul apropiat", a declarat pentru ZF Transilvania Lucian Contras, executive manager al companiei Eurosport DHS. In prezent ponderea exportului reprezinta 50% din totalul cifrei de afaceri a companiei, oficialii Eurosport DHS estimand pana la sfarsitul anului o crestere cu 10% a exporturilor.
Partenerii externi de afaceri ai companiei sunt din Germania, Olanda, Italia, Ungaria, Grecia si Moldova.
In 2006 firma a investit peste 1,5 mil. euro in renovarea cladirilor proprii si modernizarea utilajelor existente, planurile de dezvoltare si investitii pentru acest an prevazand consolidarea capacitatilor de transport auto.
La sfarsitul lui 2005 compania a finalizat constructia unei fabrici de productie a bicicletelor la Deva, in urma unei investitii in valoare de 5 mil. euro.
"Odata cu demararea productiei la fabrica de la Deva, Eurosport DHS a preluat functiile de fabricare, distributie si comercializare pentru articolele sportive detinute pana atunci de compania DH Sport din Petrosani. In prezent DH Sport desfasoara doar activitati de fabricare a componentelor pentru biciclete'', precizeaza Lucian Contras.
Eurosport DHS fabrica peste 40 de modele de biciclete, aparate de fitness, carucioare pentru copii, role, triciclete si premergatoare. O parte din componentele utilizate in fabricare bicicletelor sunt importate din China si Ungaria, restul subansamblurilor provenind de la firma DH Sport. Compania detine un singur magazin de prezentare a propriilor marfuri situat in incinta fabricii din Deva si desfasoara activitati de comercializare a produselor prin intermediul retelei de distributie prezente pe intreg teritoriul tarii. "In prezent colaboram cu peste 400 de clienti din Romania si avem incheiate contacte cu lanturi de magazine ca Metro, XXL, Billa, Carrefour, Cora etc.", spune Lucian Contras.
Compania Eurosport DHS a fost infintata in anul 2004 si este membra a grupului DHS, grup din care mai face parte si firma DH Sport din Petrosani. Obiectul principal de activitate este productia de biciclete, actionariatul companiei fiind 70% chinezesc si 30% german. Numarul de angajati ai firmei in momentul de fata este de 230 de persoane. Cei mai importanti concurenti pe piata interna sunt companiile Riki Bike din Bucuresti si Bike Land din Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO