Companii

EximBank a acordat Romelectro o finanţare de 54 milioane de lei

EximBank a acordat Romelectro o finanţare de 54 milioane...

Autor: Carol Dan

11.12.2014, 00:00 566

Romelectro a câştigat o licitaţie organizată de Transelectrica pentru retehnologizarea unei staţii electrice care asigură conexiunile şi tranzitul de putere din Muntenia şi Oltenia către Transilvania. Valoarea contractului depăşeşte 29 de milioane de euro şi se va derula pe o perioadă de patru ani.

Facilitatea acordată de EximBank include atât o componentă de finanţare, care acoperă nevoile temporare de numerar, cât şi una de garantare, respectiv scrisori de garanţie bancară pentru bună execuţie şi restituire avans, necesare Romelectro pentru proiectul retehnologizării unei staţii electrice de transformare a Transelectrica, potrivit unui comunicat al EximBank.

Preşedintele director general al Romelectro, Viorel Gafiţa, a declarat, în comunicat, că Romelectro reconsideră pieţele de export şi se concentreză pe revenirea la lucrările în străinătate, mai ales în Orientul Mijlociu, nordul Africii şi spaţiul de la Caucaz-Marea Caspică.

EximBank a înregistrat în primele nouă luni ale anului curent o creştere cu 33% a portofoliului de credite nete, mai mare decât nivelul de la sfârşitul anului 2013, iar pentru acest an estimează finanţări noi de aproximativ un miliard de lei.

Romelectro face parte din grupul cu acelaşi nume care include firmele ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice), compania de consultanţă şi inginerie în domeniul energetic Electromontaj, compania de construcţii utilitare pentru electricitate şi telecomunicaţii Carpaţi Sibiu şi producătorul de structuri metalice Celpi.

Compania Romelectro a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de circa 320 de milioane de lei, cu 8% sub nivelul din anul anterior. Firmele din grupul Romelectro au împreună 1.500 de salariaţi.

Transelectrica este transportatorul naţional de electricitate şi este controlat de stat, prin Secretariatul General al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO