Companii

Fabrica de bere Ursus din Cluj cu o istorie de 133 de ani va fi înlocuită de o mini-berărie cu 80 de angajaţi

Fabrica de bere Ursus din Cluj cu o istorie de 133 de ani va fi înlocuită de o mini-berărie cu 80 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2011, 23:37 108

Compania Ursus Breweries, filiala locală a producătorului debere SAB Miller, a început să demoleze o parte dintre clădirileaflate pe platforma fostei fabrici de bere Ursus din Cluj,construită în 1878, pentru a face loc unei mini-unităţi deproducţie, unui bar şi a unui restaurant. Investiţia se ridică lacirca 1,1 mil. euro, dar valoarea ei nu a fost anunţată dereprezentanţii Ursus, care au organizat o conferinţă de presă laCluj, ci de primarul Sorin Apostu prezent la eveniment, alături deGary Whitlie (foto), preşedintele Ursus Breweries.

Reprezentanţii Ursus nu au dorit să ofere informaţii suplimentaredespre capacitatea de producţie a mini-unităţii de la Cluj, spunânddoar că vor fi produse trei sortimente de bere, care vor ficomercializate pe plan local.

În noiembrie 2010, Ursus a închis fabrica din Cluj, unitatea care,potrivit companiei, avea costuri mari de operare. Anterior, grupulînchisese şi centrul de producţie de la Azuga, peste 300 de oamenifiind afectaţi în total de aceste măsuri de reorganizare. Cifra deafaceri a Ursus Breweries, subsidiara locală a SABMiller, a stagnatîn lei şi a înregistrat o scădere de peste 12% în euro, la 1,2miliarde de lei (284,2 mil. euro), potrivit datelor RegistruluiComerţului aferente anului 2009, ultimele disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO