Companii

Fabrica de izolatori din Turda şi-a revizuit în scădere vânzările

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2010, 23:20 110

Compania Lapp Insulators din Turda, fosta firmă ArgillonRomânia, producător de izolatori din porţelan de medie şi înaltătensiune, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 14mil. lei (circa 3,3 mil. euro), în scădere cu 28% faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut.

Ţinând cont de rezultatele obţinute în prima parte a anului,conducerea companiei clujene şi-a revizuit în scădere estimărilepentru anul 2010 şi mizează în prezent pe vânzări totale deaproximativ 40 mil. lei (9,5 mil. euro), faţă de circa 48 mil. lei(11,5 mil. euro), cât îşi bugetase iniţial.

"Am fost puternic influenţaţi de criza financiară care a frânatşi amânat proiectele clienţilor noştri, iar previzionarea şiplanificarea a trebuit să fie adaptate la condiţiile noi din piaţă,ce prevăd termene scurte de livrare şi flexibilitate", a declaratSorin Nuţiu, director general în cadrul Lapp Insulators.Principalii clienţi ai Lapp Insulators sunt firmele Siemens, ABB,Areva, Bohemia, E.ON sau Lapp Insulators Redwitz. Dacă în perioada2008-2009 circa 95% din producţia realizată în fabrica de izolatoridin Turda era pentru export, în momentul de faţă 99% din vânzărilecompaniei clujene se bazează pe piaţa externă, în condiţiile încare, piaţa din România continuă să scadă.

"Am observat totuşi o revenire a pieţei externe începând cu lunaiunie, iar semestrul doi pare foarte promiţător pentru vânzărilenoastre, astfel că, intenţia noastră este de a recupera pierdereaînregistrată în primele şase luni ale anului", a spus SorinNuţiu.

Potrivit reprezentanţilor Lapp Insulators, concurenţa crescutădin partea producătorilor asiatici, în special din India şi China,influenţează în continuare activităţile companiei, un aspectimportant pentru producătorul clujean în această perioadă fiindcontinuarea investiţiilor în vederea susţinerii productivităţii şicompetitivităţii firmei. "Investiţiile constituie în continuare unelement principal în activitatea noastră, astfel că ne-am bugetatpentru acest an circa 4 mil. lei pentru automatizări ale utilajelorexistente şi pentru eficientizarea producţiei", a afirmatdirectorul Lapp Insulators.

Compania avea la începutul anului 379 de angajaţi, la fabricadin Turda producându-se peste 100 de tipuri de izolatori de înaltătensiune. În urmă cu doi ani firma clujeană a fost achiziţionată dedivizia europeană a grupului american Lapp Insulators. În 2009,compania clujeană şi-a schimbat numele din Argillon România în LappInsulators.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO