Companii

Fabrica de izolatori din Turda vede un plus de 47%

Autor: Laurentiu Cotu

02.03.2011, 23:35 104

Compania Lapp Insulators din Turda, producător de izolatori dinporţelan de medie şi înaltă tensiune, şi-a bugetat pentru acest ano cifră de afaceri de 53 mil. lei (peste 12 mil. euro), în creşterecu 47% faţă de anul trecut.

"În prima jumătate a anului 2010 piaţa a înregistrat o stagnarela un nivel scăzut, multe proiecte fiind blocate sau în aşteptareîncă din anul 2009. Începând însă din a doua parte a anului trecut,vânzările şi-au revenit la un nivel comparabil cu cel din 2008,semnalele fiind pozitive în continuare", a declarat Sorin Nuţiu,director general al Lapp Insulators.

Principalii clienţi ai companiei provin din industria energeticăsau din sectorul de utilităţi. Printre aceştia se numără Siemens,ABB, Areva, Bohemia, E.ON, sau Lapp Insulators Redwitz. Dacă înintervalul 2008-2009 circa 95% din producţia realizată în fabricade izolatori din Turda erau pentru export, anul trecut 99% dinvânzările companiei clujene mergeau pe piaţa externă. Pentru acestan compania din Turda intenţionează să semneze noi contracte cudiverşi clienţi din Elveţia, Canada, Thailanda sau din ţărilearabe.

Capacitatea de producţie a companiei este de circa 6.500 deizolatori pe lună, conducerea Lapp Insulators bugetând până lafinele acestui an o creştere a producţiei până la 7.500 deizolatori. La finalul anului trecut Lapp Insulators avea 371 deangajaţi.

În 2008 firma clujeană a fost achiziţionată de divizia europeanăa grupului american Lapp Insulators, compania Lapp InsulatorGmbH&Co.KG cu sediul în localitatea Wunsiedel din Germania,producător de izolatori din porţelan şi compozit pentru liniile detransport al energiei electrice. Alături de fabrica din Turda, în2008 au fost achiziţionate şi punctele de producţie Argillon GmbHdin Redwitz Germania şi Jedlina Zdroj Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO