Companii

O nouă fabrică pe harta electro-IT a României: Nemţii de la EMZ Hanauer au demarat producţia de componente pentru electrocasnice la Reşita. Grupul este furnizor pentru nume mari precum Samsung, Electrolux şi Miele

O nouă fabrică pe harta electro-IT a României: Nemţii...

Autor: Cristina Roşca

25.07.2023, 00:07 2896

Producătorul german de componente pentru electrocasnice EMZ Hanauer a dat drumul producţiei la fabrica de la Reşita, în care a investit peste 70 mil. lei. Pentru fabrică, nemţii au primit şi ajutor de stat în valoare de 26,6 milioane de lei.

Proiectul a fost demarat la începutul lunii august 2022 şi finalizat în circa un an. „Am inaugurat fabrica din Reşiţa. Am terminat construcţia şi dăm drumul produc­ţiei“, au spus oficialii EMZ Hanauer fără a oferi detalii.

Grupul german este un furnizor de componente pentru marii producători de electrocasnice precum Electrolux, Whirlpool, Bosch/ Siemens, Miele, Liebherr, Samsung, GE şi Haier. Compania realizează sisteme de iluminat, sisteme pentru închiderea uşilor sau sisteme de producţie de gheaţă, toate acestea urmând a fi realizate şi în fabrica de la Reşiţa.

E vorba de componente ce sunt apoi integrate în maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, uscătoare şi frigidere.

EMZ Hanauer a ales România pentru o nouă fabrică în primul rând pentru că a vrut să fie aproape de clienţii săi. În ultimii ani, datorită unor investiţii majore ale jucătorilor deja existenţi, dar şi ale unora noi, precum grupul chinez Haier, România se conturează ca un hub de producţie de frigidere, maşini de spălat, espressoare sau aspiratoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO