Companii

Fabrică la Debreţin, IT-işti la Cluj: BMW Group şi NTT Data semnează un parteneriat pentru un birou la Cluj, care după 2027 va ajunge la mii de angajaţi

BMW Group şi NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de joint venture marchează următorul pas important în acest parteneriat.

BMW Group şi NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de joint venture marchează următorul pas important în acest parteneriat.

Autor: Bogdan Alecu

06.03.2024, 00:07 1299

♦ BMW şi NTT Data vor începe cu 120 de angajaţi şi vor să ajungă la mii de salariaţi după 2027 ♦ La mai bine de 12 ani de la primele zvonuri cu privire la o posibilă fabrică BMW în România, grupul german vine în România pentru a deschide alături de NTT Data un birou de IT, urmând astfel exemplul unui alt mare constructor german, Porsche, care a deschis tot la Cluj un birou în 2016, tot un centru de dezvoltare software pentru industria auto.

BMW Group şi NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înfiinţarea unui joint venture (JV) în România. Astfel, BMW Group continuă să-şi extindă reţeaua globală de centre IT şi beneficiază de talentul şi experienţa în sectorul software. Contractul de joint venture este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante.

Cele două companii vor deschide biroul noului joint venture la Cluj, iar colaborarea va demara cu 120 de specialişti software. Accent va fi pe dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT pentru regiunea europeană.

Anunţul vine la mai bine de 12 ani de la primele zvonuri cu privire la o posibilă deschidere a unei uzine BMW în România şi la şase ani de când compania a anunţat că a ales Debreţin pentru aceasta. Mai mult, la final de 2022 BMW a demarat inclusiv în România o campanie de recrutare de personal în România, pentru viitoarea uzină din Debreţin.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT“, a declarat Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO