Companii

Firmele europene nu mai angajeaza colaboratori

02.08.2001, 00:00 18



Companiile europene au angajat in ultima perioada un numar mai mic de colaboratori, dar sunt departe de a marca o tendinta de respingere a angajatilor temporari, precum in Statele Unite, considera directorul executiv al Adecco, cea mai mare companie din lume de intermediere a angajarilor temporare.

"Cu siguranta numarul colaboratorilor incadrati in companiile europene a inceput sa scada in luna aprilie", a precizat John Bowmer.

Compania pe care o reprezinta a indicat, de asemenea, o diminuare a numarului total de anagajari in cadrul companiilor din Statele Unite, in timp ce in Europa ritmul de crestere a angajarilor a incetinit semnificativ.

Oficialul Adecco a aratat ca cele mai multe angajari se fac in industria auto, precum si in serviciile financiare.

Forta de munca temporara este utilizata de agentiile guvernamentale, dar si de industrie, ca un indicator privind evolutia ulterioara a nivelului de angajari, in timp ce datele furnizate in acest sens de agentiile de recrutare faciliteaza formarea unei imagini complete asupra tendintelor din piata muncii.

Analistii economici avertizeaza, de asemenea, ca o rata ridicata a somajului submineaza increderea consumatorilor si poate accelera ritmul de depreciere a economiei europene.

Bowmer a indicat, insa, faptul ca situatia de pe piata europeana a muncii este mult mai buna decat cea din Statele Unite.

"Situatia din Europa este mult mai optimista la trei luni de la instalarea tendintei de crestere a somajului din regiune, similare celei din Statele Unite", a conchis Browmer. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24