Companii

Flanco şi-a bugetat investiţii de 20 mil. lei în 2023, un nivel record

Flanco şi-a bugetat investiţii de 20 mil. lei în 2023,...

Autor: Cristina Roşca

10.04.2023, 00:07 383

Retailerul electro-IT Flanco şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu 3%, până la 1,064 mld. lei. Spre comparaţie, inflaţia a fost de 16%.

„Ca număr de unităţi vândute, am scăzut cu peste 5% faţă de anul precedent. Evident, evoluţia vânzărilor a fost puternic influenţată de prima jumătate a anului, când s-a resimţit impactul războiului din Ucraina“, spune Dragoş Sîrbu, directorul general al companiei şi acţionarul minoritar al acesteia.

În 2021, profitul net al companiei ce are peste 150 de magazine a fost de 15 mil. lei, cu 33% mai mic decât în anul anterior. Cifra de afaceri a scăzut şi ea în al doilea an de pandemie cu 5% faţă de primul. 

„În ceea ce priveşte rezultatul nostru net din 2022, profit net în scădere cu 70% faţă de 2021, acesta arată că ne-am străduit şi ne străduim intens să nu transferăm (sau măcar să nu transferăm integral) clienţilor noştri creşterile de preţuri pe care noi le-am suportat direct în ultimii ani.“

E vorba de creşteri de preţuri ale producătorilor, dar şi de scumpiri la energie electrică, de chirii indexate cu rate ale inflaţiei de 10 ori mai mari şi salarii.

În ceea ce priveşte acest an, Dragoş Sîrbu se declară optimist, compania bugetându-şi un avans al cifrei de afaceri de 20%, pe o piaţă care va creşte cu 3-8% în valoare.

Mai mult, retailerul electroIT şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 20 mil. lei, un nivel record, banii urmând să meargă, cu precădere, către magazine noi, dar şi către cele deja existente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO