Companii

Fondul de investiţii Enterprise Investors, care în 2022 a vândut ultima companie locală din portofoliu: În toamna anului trecut am lansat în România retailerul online polonez 8a, specializat în echipamente şi îmbrăcăminte pentru aer liber

Fondul de investiţii Enterprise Investors, care în 2022...

Autor: Cristina Roşca

30.06.2023, 16:15 153

Între 2005 şi 2023, fondul de private equity a investit în România circa 200 de milioane de euro Enterprise Investors a intrat pe piaţa locală în 2000, dar a fost mai activ ulterior De-a lungul anilor, fondul a investit în Artima România (comerţ alimentar), Profi (comerţ alimentar) sau Macon Deva (materiale de construcţii).

Fondul de private equity Enterprise Investors (EI), care în 2022 a vândut ultima companie locală din portofoliu, grupul Noriel, activ în producţia, distribuţia şi retailul de jucării, anunţă că are în analiză o serie de proiecte, care se află în diferite etape de dezvoltare.

„Obiectivul nostru este să investim între 20 mil. euro şi 75 mil. euro per proiect. Vizăm achiziţia de companii deja stabilite pe piaţă sau investim în creşterea de capital pentru dinamizarea dezvoltării. Preluăm pachete minoritare semnificative sau 100% din acţiunile compa­niilor“, spune Bartosz Kwiatkowski, partener EI, responsabil cu activitatea firmei în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO