Companii

Fostul sef al Petrom International, angajat de americani

15.03.2005, 00:00 509


Compania petroliera americana EGPI Firecreek a angajat firma de consultanta condusa de Florin Ciocanelea, fostul sef al diviziei Petrom International - care se ocupa de operatiunile internationale ale firmei romanesti -, in vederea achizitiei mai multor campuri petroliere din Romania, au anuntat oficialii companiei americane.


Compania intentioneaza sa prezinte o oferta pentru achizitia a 5 - 6 campuri petroliere mature de la Petrom, companie aflata acum in portofoliul austriecilor de la OMV, mai spune sursa citata.


"Firecreek evalueaza in prezent posibilitatea achizitiei mai multor campuri de la Petrom si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale pentru reabilitare si dezvoltare. In plus, Firecreek va propune sa devina partener strategic al OMV/Petrom in reabilitarea si managementul unui numar nedeterminat de campuri. Multe dintre acestea au o productie in declin sau au nevoie de reabilitari semnificative cu ajutorul tehnologiilor, managementului rezervelor si infuzie de capital", afirma oficialii EGPI Firecreek.


Presedintele EGPI Firecreek, Dennis Alexander, a semnat la finele saptamanii trecute un acord de consultanta si reprezentare cu firma romaneasca RCI Grup de Consultanta Bucuresti, unde Florin Ciocanelea ocupa pozitia de Senior Partner si director general executiv.


Firma RCI Grup de Consultanta a fost infiintata in ianuarie 2005, conform datelor Ministerului de Finante.


Ciocanelea a fost ani la rand seful diviziei Petrom International si unul dintre cei mai puternici directori din conducerea celei mai mari companii petroliere in Romania, fiind numit in aceasta functie inca din vremea cand Ion Popa era director general.


Dupa demisia lui Ion Popa de la inceputul anului 2003, conducerea Petrom a fost restructurata in doua etape importante: o data cu venirea lui Gheorghe Constantinescu la sefia Petrom, o parte din directori au fost schimbati din functie cu altii noi, iar dupa preluarea Petrom de catre OMV in luna decembrie a anului trecut, austriecii au schimbat aproape integral managementul, pastrandu-l in functie insa pe Gheorghe Constantinescu.


OMV a achizitionat 51% din Petrom pentru 1,5 miliarde euro.


Contractul de consultanta si reprezentare prin care Ciocanelea a fost angajat de catre americani vizeaza evaluarea si asistenta din partea consultantului in vederea achizitiei mai multor campuri petroliere. In plus, firma de consultanta va trebui sa asiste compania americana in derularea operatiunilor acestora din alte tari din regiune.


In conducerea companiei americane este implicat si un alt roman, Serge Caldar, care va superviza operatiunile din Romania alaturi de Jerry Simpson. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24