Companii

Francezii accelerează „robotizarea“ în România: Dacia le oferă între 10.000 şi 100.000 de lei angajaţilor care pleacă voluntar din uzină

Francezii accelerează „robotizarea“ în România:...

Autor: Bogdan Alecu

24.06.2015, 00:08 6517
Francezii de la Renault au demarat procesul  de modernizare a uzinei de la Mioveni în urma căruia în anumite secţii precum cea de presaj, unde sunt produse elementele de caroserie, nivelul de robotizare va urca la 30%, faţă de 10% anul trecut.

Odată cu acest plan, compania a demarat şi un proces de plecări voluntare, în urma cărora angajaţii primesc între 10.000 şi 100.000 de lei net dacă părăsesc voluntar compania, potrivit unui anunţ al companiei.

„Cu muncitorii ale căror poziţii dispar în urma automatizării sunt diverse soluţii. Spre exemplu, am demarat un proiect al plecărilor voluntare. Nu avem o cifră pentru acest proiect, dar ultima oară când am avut plecări voluntare, în 2013, au plecat circa 200 de salariaţi“, a spus Cornel Olen­draru, directorul uzinei Vehicule din cadrul Automobile Dacia, care are în subordine peste 7.000 de angajaţi împăr­ţiţi între presaj, caroserie, vopsitorie şi asamblare vehicule.

Pe măsură ce gradul de automatizare a uzinei va creşte de la 5 la 20% în total secţii de producţie, potrivit lui Nicolas Maure, preşedintele Dacia, se vor elimina între 500 şi 1.000 de locuri de muncă din cele 14.000 cât are în prezent compania.

„Posturile grele cum sunt cele din presaj generează mai multe probleme de calitate deoarece omul oboseşte, nu poate ţine un anumit ritm şi trebuie să controlezi mai bine pentru a menţine calitatea“, a subliniat directorul uzinei Vehicule Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24