Companii

Germanii de la Optibelt au bugetat pentru 2024 afaceri de peste 88 mil. euro la fabrica de curele de transmisie din Maramureş

Germanii de la Optibelt au bugetat pentru 2024 afaceri de...

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2024, 18:20 107

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, esti­mează pentru acest an o cifră de afaceri de 88,3 mil. euro, în condiţiile în care com­pania a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 74,4 mil. euro (367,1 mil. lei), cu un profit net de 2 mil. euro (9,9 mil. lei) şi cu un număr mediu de 626 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Pentru 2023, compania estimase o cifră de afaceri similară cu cea din anul precedent.

Optibelt livrează produsele sale - curele de transmisie - în mai multe domenii, pre­cum industrie, agricultură/maşini agricole, construcţii drumuri, maşini de grădinărit, aparate/maşini uz casnic şi industria auto. În primele nouă luni din 2023, compania a finalizat investiţii de 3,9 mil. euro în dezvoltarea fabricii de curele de transmisie din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş.

„Pentru anul 2024 am bugetat investiţii în valoare de 3,5 milioane de euro, dar pe lân­gă aceste investiţii vom finaliza încă două linii de producţie pentru curele cu nervuri longitudinale, cu o valoare totală de 5 mili­oane de euro. Aici vom produce articole pentru industria de maşini pentru uz casnic, maşini de spălat şi uscat respectiv, pentru industria auto. Tot în prima parte a anului 2024, avem un proiect de investiţii pentru 5 utilaje în valoare de 2,8 milioane de euro.“, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Gittinger, directorul tehnic al com­paniei Optibelt Power Transmission.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO