Companii

Germanii de la Siemens Healthineers o numesc pe Elena Dragu în poziţia de Chief Financial Officer al diviziei locale

Germanii de la Siemens Healthineers o numesc pe Elena...

Autor: Cristina Bellu

09.05.2023, 12:34 395

Siemens Healthineers, lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experienţă în domeniu, a numit-o pe Elena Dragu în funcţia de Chief Financial Officer al Siemens Healthineers România, poziţie din care va coordona managementul financiar şi strategiile financiare ale diviziei locale ale companiei.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul financiar, timp în care a a activat în diverse industrii, Elena Dragu preia poziţia de CFO al  Siemens Healthineers România după mai mult de 15 ani în cadrul Siemens AG.

„Elena Dragu va coordona şi superviza activităţile financiare ale Siemens Healthineers în România, asigurând o gestionare eficientă a bugetelor şi a resurselor financiare, precum şi o bună colaborare cu echipele de management local şi regional. Împreună cu echipa financiară, ne propunem să dezvoltăm soluţii şi strategii adaptate pieţei româneşti, respectând reglementările fiscale şi financiare locale şi internaţionale”, spune Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

Elena Dragu şi-a construit o carieră solidă, lucrând pentru mai multe corporaţii multinaţionale, în diverse roluri de care i-au permis să se implice activ în succesul financiar al  companiilor pentru care a activat. Proiectele în care s-a implicat de-a lungul parcursului său profesional i-au permis să acumuleze experienţă şi în arii precum automatizarea şi digitalizarea business-urilor, risk&change management sau demersuri de transformare organizaţională.

Experienţa relevantă în domeniul taxelor îi va permite să alinieze strategia fiscală la obiectivele financiare globale ale Siemens Healthineers, asigurându-se totodată de respectarea reglementărilor fiscale în domeniu existente atât la nivel local cât şi la nivel global, spun oficialii companiei.

În plus, datorită background-ului în management financiar, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, Elena Dragu va supraveghea aspectele financiare ale oricăror fuziuni, achiziţii sau alte tranzacţii pe care Siemens Healthineers România le întreprinde, inclusiv evaluarea potenţialelor tranzacţii, termenii de negociere, având drept prioritate protejarea intereselor financiare ale companiei.

„Dat fiind contextul de piaţă competitivă, cu mare potenţial de creştere, focusul nostru va fi şi pe identificarea de soluţii optime de finanţare pentru clienţii noştri, astfel încât împreună să ne atingem obiectivele de dezvoltare.”, a spus Elena Dragu la preluarea poziţiei.

Siemens Healthineers AG (cotată la Bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovaţiilor în domeniul asistenţei medicale. În exerciţiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajaţi în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde euro, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde euro.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO