Companii

Gică Popescu şi-a pus numele pe o firmă care va dezvolta hoteluri. Câţi bani investeşte celebrul fost fotbalist să-şi ajungă din urmă cumnatul Hagi în business-ul hotelier

De ce şi-a pus Gică Popescu numele pe o companie?

Foto Cristina Nichituş

Autor: Mirabela Tiron

04.10.2011, 18:58 5612

Fostul fotbalist Gică Popescu - ale cărui câştiguri din fotbal au fost estimate între 10 şi 20 de milioane de dolari şi care a înfiinţat recent o firmă cu numele Gică Popescu Hotels pentru proiectul hotelier anunţat în Capitală - susţine că a închiriat hotelul pe care îl are în Calafat.


"Nu plănuiesc să mai dezvolt alte hoteluri în afară de cel din Capitală, pe care l-am anunţat. Am folosit «Hotels» la numele companiei ca să fiu motivat", a spus Gică Popescu. El are deja în proprietate hotelul Amfiteatru din Calafat, care a fost închis câteva luni anul trecut din cauza pierderilor înregistrate. "Hotelul din Calafat a fost închiriat. Nu vă pot oferi alte informaţii pentru că sunt confidenţiale."

Compania care a închiriat hotelul lui Gică Popescu se numeşte Agroanpocultura, după cum au spus ieri reprezentanţii hotelului din Calafat. Agroanpocultura din judeţul Dolj a avut în 2010 afaceri de 12 mil. lei şi profit de 824.000 de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Compania are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor şi este deţinută de Cătălin Virgil Gagiu, potrivit datelor Registrului Comerţului.



În 2009, hotelul Amfiteatru a rulat afaceri de 269.000 de euro şi a avut pierderi de 27.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.


Pe lângă afacerile din domeniul hotelier, fostul fotbalist a investit anul trecut, alături de doi parteneri, 10 milioane de euro într-un centru comercial de tip bazar în apropiere de piaţa Rahova. Din cauză că nu era profitabil, complexul a fost transformat în supermarket. Şi Gheorghe Hagi deţine un hotel pe piaţa românească, Iaki din Mamaia. Printre foştii fotbalişti care mai au afaceri în industria hotelieră se numără Adrian Ilie, care deţine hotelul Ruia din Poiana Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO