Companii

Golden Foods Snacks, producătorul seminţelor Elmas, vrea să atingă 10% din vânzări la export în acest an

Golden Foods Snacks, producătorul seminţelor Elmas,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.10.2023, 16:45 119

Golden Foods Snack şi Derpan, producător de croissante pe care l-a cumpărat anul trecut, merg împreună la Anuga, cel mai important târg din domeniul alimentar.

Golden Foods Snacks, producător de snackuri sărate, seminţe, alune şi fructe deshidratate sub brandul Elmas, şi-a bugetat pentru acest an ca 10% din vânzări să fie înregistrate la export, faţă de 6,9% în anul 2022, conform raportului semestrial al companiei de la BVB.

„Activitatea de ex­port este în continuă creş­tere de la an la an. Pe această linie de business, compania colaborează cu clienţi din mai multe ţări din Europa. Începând cu anul 2023 canalul de ex­port va avea o creştere semni­ficativă ca urmare a par­te­neriatelor noi înche­iate cu clienţi din partea de vest a Europei. (…) De ase­menea, societatea rea­li­zează şi producţie în sistem de mărci private pentru partenerii acesteia“, se arată în raportul citat. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 62,2 milioane de lei, astfel că exporturile au reprezentat peste 4 milioane de lei. Golden Foods Snacks s-a clasat pe locul 50 în topul celor mai mari exportatori de preparate din legume, din fructe sau din alte părţi de plante.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO