Companii

Grupul american de modă PVH, proprietarul brandurilor Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, lucrează cu cinci fabrici din România

Grupul american de modă PVH, proprietarul brandurilor...

Autor: Cristina Roşca

10.08.2022, 19:45 294

♦ Gigantul nu deţine producţie proprie pe plan local ♦ Fabricile din România produc accesorii, precum curele, dar şi încălţăminte şi alte bunuri de marochinărie.

Doar cinci fabrici din România, cu afaceri cumulate de 72 mil. lei anul trecut şi cu un total de 570 de salariaţi, îşi fac loc pe lista de furnizori a gru­pului american de modă PVH, ce deţine în portofoliu mai multe branduri, dintre care cele mai cunoscute sunt Calvin Klein şi Tommy Hilfiger.

România este o piaţă relativ mică în ecosistemul de furnizori al gigantului PVH, care are în total 700 de fabrici partenere împărţite în diferite colţuri de lume. O bună parte din producţie, ca în cazul majorităţii mărcilor de modă, se realizează în Asia, un continent cunoscut pentru costurile mici şi pentru numărul mare de fabrici. Situaţia nu diferă nici în cazul grupului ce deţine Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, care lucrează în state precum Vietnam sau Bangladesh cu zeci de unităţi de producţie. În România, sunt doar cinci fabrici partenere, conform datelor aferente finalului de an 2021, iar acestea realizează accesorii, precum curele, dar şi încălţăminte şi alte bunuri de maro­chinărie. Gigantul nu deţine producţie proprie pe plan local.

Toţi furnizorii din România sunt înca­draţi în categoria „Level 1“, cea mai impor­tantă, e vorba de companii care realizează bunuri finite, ce implică mai multă muncă manuală. Cea de-a doua categorie de furnizori e „Level 2“, companii responsabile pentru croire, realizare de tipare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO