Companii

Grupul Sameday a depăşit afaceri de 1 miliard lei în 2023, după o creştere de 25% a vânzărilor

Grupul Sameday a depăşit afaceri de 1 miliard lei în...

Autor: Miruna Diaconu

23.01.2024, 10:31 243

Grupul Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, a avut afaceri de peste 1 miliard lei în 2023, după o creştere de 25% a veniturilor. Cifra este raportată pe companiile din România, Bulgaria şi Ungaria, unde jucătorul din curierat activează.

Avansul businessului vine din creşterea numărului de clienţi, plus 43% faţă de anul precedent. Astfel, Sameday numără peste 24.000 de magazine online cu care colaborează.

„Anul 2023 a fost pentru Sameday un capitol important din evoluţia companiei, pentru că am cules roadele investiţiilor pe care le-am făcut în ultima perioadă. Cu mândrie remarcăm o creştere semnificativă în toate sectoarele de activitate, confirmând angajamentul nostru constant faţă de inovaţie, calitate şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Retrospectiva acestui an abundent în realizări ne motivează să continuăm să definim standardele în industria de curierat şi să oferim soluţii logistice care să sprijine dezvoltarea ecosistemului eCommerce – curierat la nivel de regiune”, spune Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

Anul trecut, grupul Sameday a investit peste 100 mil. lei în soluţii tehnologice pentru îmbunătăţirea exeperienţei clienţilor, în capacitatea de procesare şi în reţeaua de easybox-uri. Prin intermediul reţelei easybox, Sameday a livrat în 2023 peste 41 de milioane de colete, înregistrând astfel o creştere de 47% faţă de anul anterior.

Jucătorul din curierat a livrat peste 80 de milioane de colete în România, Ungaria şi Bulgaria în 2023.

Mai mult, compania a înregistrat o creştere de 106% a trimiterilor crossborder faţă de anul anterior.

Pentru 2024, grupul Sameday plănuieşte investiţii de peste 300 milioane lei, bani care vor merge către extinderea reţelei de easybox-uri, în tehnologie şi în optimizarea capacităţii şi vitezei de procesare şi livrare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO