Companii

Harta unora dintre cele mai puternice 50 de branduri româneşti create după 1990. Din ce colţuri de ţară au pornit la drum marile branduri autohtone?

Autor: Cristina Roşca

29.07.2023, 15:50 20598

Bucureştiul, Alba, Prahova, Bacău, Suceava şi Vâlcea sunt cele mai prolifice judeţe din România din perspectiva creării de branduri locale Doar 18 judeţe apar pe harta ZF, asta însemnând mai puţin de jumătate din total.

Antreprenorii autohtoni au creat în cele circa trei de­ce­nii de capitalism câteva mii sau chiar zeci de mii de bran­duri de consum, adică mărci de care românii se lovesc în viaţa de zi cu zi. E vorba de branduri care stau pe produse sau servicii din varii domenii, de la FMCG la retail şi de la materiale de construcţii la IT.

Dintre aceste mii de nume însă, doar o mică parte ajunge să capete notorietate şi să câştige teren în preferinţele consumatori­lor. Mărcile care reuşesc însă au poziţii de top în pieţele în care activează, unele branduri fiind chiar lider în sectorul lor.

Dedeman este lider detaşat în piaţa de bricolaj, la fel cum e şi Altex în retailul electro-IT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO