Companii

Hidroelectrica a intrat oficial în zodia insolvenţei

Hidroelectrica a intrat oficial în zodia insolvenţei

Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica: Avem mandat nelimitat. Putem face orice ne permite legea

Autor: Roxana Pricop

21.06.2012, 00:07 1035

Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de insolvenţă la Hidroelectrica, companie care produce un sfert din energia din România, şi a desemnat firma Euro Insol, controlată de avocatul Remus Borza şi propusă de Remus Vulpescu, şeful Hidroelectrica, drept administrator judiciar.

Decizia este executorie, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Declanşarea procedurii de insolvenţă este o decizie fără precedent în care cel mai mare producător de energie din România cu o valoare estimată la 3,5 mld. euro trece din administrarea statului în administrarea unei firme specializate în insolvenţă.

"Avem mandat nelimitat. Putem face orice ne permite legea. Vom lua orice decizie doar după o analiză temeinică, obiectivă şi fără presiuni. Nu pot să mă pronunţ acum despre contractele încheiate de Hidroelectrica, dar prin lege administratorul judiciar poate să denunţe toate contractele pă­gu­boase pentru companie", a spus Remus Borza citat de Mediafax. Cererea de insolvenţă a fost motivată de Hidrolectrica prin lipsa de bani pentru a plăti dividende şi furnizori, şeful Hidroelectrica declarând că creditele la bănci sunt achitate la timp. Potrivit unor surse din piaţă, Gu­vernul pregăteşte o ordonanţă de ur­gen­ţă prin care oferă garanţii de stat pentru creditele de 2,15 mld. lei pe care le-a luat Hidroelectrica de la bănci, protejând astfel băncile de constituirea de pro­vizioane, procedură normală atunci când firma debitoare intră în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO