Companii

Holzindustrie, credit de 90 mil. euro de la doua banci austriece

22.01.2008, 19:49 35

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer, unul dintre principalii jucatori din industria prelucrarii lemnului, a contractat un credit de 90 mil. euro pentru a sustine proiectele de investitii pe care le deruleaza la Radauti.
"Valoarea creditului este de 90 de milioane de euro si a fost acordat de Investkredit si Bank Austria Creditanstalt in proportii egale", a spus Vlad Cirjan, partener in cadrul casei de avocatura Gilescu&Partenerii, care a consiliat Holzindustrie. Compania austriaca are planuri de investitii de 105 mil. euro la Radauti intr-o fabrica de cherestea care urmeaza sa suplimenteze facilitatile pe care deja le detine in judetul Alba, la Sebes.
"In cel de-al doilea trimestru al anului cred ca vom incepe productia la Radauti", a spus Cosmin Capra, managerul Holzindustrie Schweighofer Romania.
De asemenea, in cadrul investitiilor de la Radauti este inclusa si o unitate de productie a energiei electrice in cogenerare, cu o capacitate de 9 MW.
Compania austriaca a investit pana acum 170 mil. euro pe piata locala, si urmeaza ca in perioada 2008-2010 sa pluseze cu alte 130 mil. euro, care vor fi sustine de credite bancare in proportie de 50-60%."Proiectul a presupus contractele de credit si garantiile aferente, ipoteci, gajuri si cesiuni de contracte", a adaugat Cirjan.
Dupa demararea investitiei de la Radauti, capacitatea de productie a companiei va atinge 2,2 mil. metri cubi de busteni procesati, fata de un milion de metri cubi la inceputul anului trecut. Casa de avocatura Gilescu&Partenerii a finalizat anul 2007 cu o cifra de afaceri de peste 1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO