Companii

Hotel israelian de trei stele in Bucuresti

16.04.2003, 00:00 418

Compania israeliana Lev Or va inaugura in Bucuresti, in jurul datei de 15 iunie, un hotel de trei stele, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la circa doua milioane de dolari, a declarat Liliana Chiracu, directorul general al societatii.
Denumit Lev Or, hotelul va avea sase niveluri si va dispune de 31 de camere single si duble, sase apartamente, un restaurant si o sala de conferinte. De asemenea, imobilul, amplasat pe strada Occidentului, va fi dotat cu sistem centralizat de aer conditionat, linii telefonice internationale, iar accesul in camere se va face pe baza de cartele.
"Pretul de cazare pe noapte variaza de la 62 dolari pentru o camera single, la 95 de dolari pentru un apartament", a precizat Chiracu.
Ea a estimat ca gradul de ocupare va fi in jur de 80-85%, avand in vedere calitatea spatiilor de cazare si zona in care este situat hotelul.
"Ne adresam cu precadere oamenilor de afaceri care vin in Capitala, fapt pentru care am instalat linii telefonice internationale cu posibilitatea accesarii Internetului. De asemenea baile dispun de jacuzzi si se evidentiaza prin finisaje de lux", a mai spus Chiracu.
In ultimii doi ani, in Romania au fost investite 250 milioane de euro in 48 de hoteluri de trei, patru si cinci stele. O parte importanta a acestei sume s-a indreptat catre hotelurile din Bucuresti
Analistii spun ca, pe segmentul hotelurilor de lux (patru si cinci stele), piata Capitalei este deja aglomerata, in conditiile in care cererea nu este prea mare. In schimb, Bucurestiul are inca nevoie de mai multe hoteluri, in special de trei stele sau mai jos.
De altfel, in Bucuresti au fost deschise in ultima perioada mai multe hoteluri de trei stele, insa majoritatea sunt de dimensiuni mici, precum Duke, Residence, Green Forum sau Opera. Situatia s-ar putea schimba in acest an, avand in vedere ca mai multe grupuri cu o puternica activitate in domeniul hotelier, precum Ana Hotels (condus de omul de afaceri George Copos) sau lantul Continental, au anuntat ca vor sa deschida noi hoteluri de trei stele in Capitala, care vor avea probabil dimensiuni mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels