Companii

Hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca: „T1/2024 este peste cel de anul trecut, creştem treptat cota de piaţă“

Hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca:...

Autor: Mirabela Tiron

26.03.2024, 00:07 1874

Hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca, dezvoltat de Winners Park Invest, deschis în iunie 2022, a bugetat pentru acest an afaceri similare cu cele de anul trecut, când a ajuns la 7,5 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

„T1 este peste cel de anul trecut, piaţa arată bine, noi creştem treptat cota de piaţă, după primii circa doi ani de funcţionare. (...) Legat de rezultatul final al anului 2023 putem spune că am depăşit suma bugetată, mai exact cu 3%. În mod normal acest trend crescător ar trebui să continue şi în anul 2024 dar acest an este puţin atipic“, a declarat pentru ZF Nina Moldovan, preşedintele boardului Winners, compania care administrează hotelul de cinci stele Radisson Blu din Cluj-Napoca.

În prezent, hotelul are 149 de camere de diverse tipuri, o sală mare de conferinţe ce poate ajunge la 300 de locuri şi cinci săli mici de conferinţe.

Hotelul este prima unitate de cinci stele sub un brand internaţional din Cluj, iar investiţia totală a ajuns la circa 26 mil. euro. Clădirea în care activează Radisson Blu Cluj este fostul hotel Sport, care a trecut printr-un amplu proces de renovare.

Proiectul a fost dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă. Dezvoltatorul a cumpărat în toamna anului 2018, de la SIF Moldova, hotelul Sport din Cluj,  într-o tranzacţie care s-a ridicat la 5,6 milioane de euro. Compania Winners First, care operează hotelul, a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 15,7 mil. lei (3,2 mil. euro) şi 65 de angajaţi, potrivit mfinante.ro.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro