Eveniment

Bucureştiul numără 5.000 de proprietăţi listate pe Airbnb, care reprezintă jumătate din numărul total de camere de hotel din Capitală. Piaţa de Airbnb locală, printre cele mai mici din regiune

Bucureştiul numără 5.000 de proprietăţi listate pe...

Autor: Miruna Diaconu

21.03.2024, 00:05 2014

♦ Viena şi Budapesta au cele mai multe cazări Airbnb din regiune, fiecare cu peste 10.000 de proprietăţi listate pe platforma de cazări.

Bucureştiul numără 5.000 de proprietăţi listate pe Airbnb, potrivit informaţiilor aferente lunii februarie 2024 furnizate de platforma AirDNA, care analizează date cu privire la activitatea Airbnb. Piaţa Airbnb din Bucureşti reprezintă cam jumătate din numărul total de camere de hotel, în număr de circa 11.000  în Capitală.

Multe dintre proprietăţile listate pe Airbnb nu au o formă legală de activitate, ceea ce înseamnă că nu deţin o clasificare turistică şi nici nu plătesc taxe şi impozite către stat. Proprietarii hotelurilor şi asociaţiile reprezentative sectorului au acuzat încă de la creşterea fenomenului Airbnb că aceste proprietăţi fac concurenţă neloială hotelurilor, care sunt nevoite să plătească taxe şi să obţină clasificare turistică.

Bucureştiul are printre cele mai puţine proprietăţi listate pe platforma Airbnb comparativ cu capitalele europene din regiune. Viena şi Budapesta au cele mai multe cazări Airbnb din regiune, fiecare cu peste 10.000 de proprietăţi listate pe platforma de cazări. Varşovia şi Praga sunt următoarele două capitale după numărul de cazări de tip Airbnb, cu 9.500 de cazări, respectiv 7.000 de proprietăţi. Pe ultimele locuri se află Bratislava şi Sofia, cu 1.600, respectiv 2.800 de cazări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO