Companii

Ideal Heat, 5 mil. euro intr-o fabrica la Galati

12.12.2007, 19:58 40

Ideal Heat Romania, reprezentanta locala a furniziorului de sisteme de incalzire electrica prin pardoseala Ideal Heaters, din Israel, va investi 9-10 milioane de euro in urmatorii doi ani, cea mai mare parte a investitiei, respectiv, 5 mil. euro, urmand sa fie directionata catre constructia unei unitati de productie.
"In 2008 si 2009 vom face investitii care ar putea ajunge la aproximativ 10 milioane de euro. Investitia vizeaza constructia unei unitati de productie precum si rezolvarea problemelor legate de vizibilitate. La sfarsitul lui 2009, imi doresc sa fim prezenti in 60 de show-room-uri", a declarat Daniel Cohen, CEO al Ideal Heat.
"Unitatea de productie care va fi inaugurata la sfarsitul anului viitor sau la inceputul lui 2009 va fi localizata, cel mai probabil, in Galati", a precizat Constantin Stoica, country sales manager al Ideal Heat Romania. Totusi, Cohen a spus ca nu exclude ca fabrica sa fie construita in alta parte, un alt oras vizat fiind Constanta.
Reprezentantii Ideal Heat au precizat ca au ales sa investeasca in Romania datorita dezvoltarii economice.
"Am venit aici pentru a face din Romania un hub pentru afacerile noastre de pe tot cuprinsul Europei, nu doar pentru regiunea centrala si de est. Dorim ca Romania sa devina baza afacerilor Ideal Heat din intreaga lume", a spus Daniel Cohen.
In sase luni de prezenta pe piata locala, Ideal Heat Romania a inregistrat vanzari de 180.000 de euro, deoarece impactul intrarii pe piata din Romania nu a fost unul satisfacator, potrivit datelor companiei. Pentru 2008, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 1,5 mil. euro si pe o cota de piata de 50% pe segmentul sistemelor de incalzire prin pardoseala.
Cel mai mare concurent al Ideal Heat pe piata locala este compania Devi Romania, subsidiara companiei daneze Devi, parte a Danfoss Group, cel mai mare grup industrial din Danemarca. Ideal Heaters, care mizeaza pe afaceri de 48 mil. euro in 2008, a fost infiintata in 2004 si este prezenta cu reprezentante in Marea Britanie, SUA, Israel, Cipru, Spania, Scandinavia. Grupul detine centre de productie numai in Israel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels