Companii

Impact prezinta un proiect rezidential de 420 mil. euro

14.11.2005, 18:23 11

Compania de dezvoltare imobiliara Impact va prezenta astazi Primariei Municipiului Bucuresti un nou proiect rezidential, in valoare de circa 420 de milioane de euro, in zona padurii Baneasa, mizand de aceasta data si de sprijinul autoritatilor locale.

"Acest proiect este unul nou si este corelat cu ultimele miscari ale Primariei Generale a Capitalei, care a inceput sa sprijine dezvoltarea de proiecte rezidentiale. Primaria a inteles ca trendul pietei este dat de proiectele rezidentiale private, iar colaborarea dintre autoritatile locale si companiile private este avantajoasa pentru ambele parti", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

Proiectul, denumit "Cardinal Towers Development", ar putea fi dezvoltat pe o suprafata de circa 100 de hectare si cuprinde locuinte si spatii pentru activitati social-educative, pentru 5.000 de familii, dar si spatii de birouri si spatii comerciale. Piesa de rezistenta a proiectului o vor reprezenta cinci cladiri multifunctionale, denumite "Turnurile Cardinale", care au inspirat de altfel si denumirea proiectului. Unele dintre acestea ar urma sa aiba peste 100 de metri, devenind astfel cele mai inalte cladiri din Bucuresti.

Valoarea estimativa a acestui proiect imobiliar, care se va derula pe o perioada de 6 ani, se ridica la circa 420 de milioane de euro. "Valoarea proiectului cuprinde valoarea lucrarilor de infrastructura la care se adauga costurile aferente constructiei imobilelor", a aratat Popp.

In ceea ce priveste finantarea proiectului, aceasta va fi asigurata atat prin atragerea de capital de pe piata interna, cat si prin colaborari cu institutii financiare straine, conform presedintelui Impact.

"In acest moment avem terenurile si proiectele gandite, iar investitorii privati si bancile abia asteapta sa participe la un astfel de proiect", spune Popp.

Primaria si-a anuntat intentia de a participa la acest proiect prin asigurarea utilitatilor necesare dezvoltarii urbane a zonelor neracordate inca la retelele publice. Ca raspuns la aceasta initiativa, Impact intentioneaza sa doneze administratiei locale un numar de 125 de apartamente din cele 5.000 care vor fi construite.

"Acesta este un raspuns al mediului privat la intentia primariei de a sprijini acest proiect, precum si o atitudine corporatista de implicare in problemele mediului social", a precizat Dan Ioan Popp.

Actiunile Impact sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,42 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la circa 93 de milioane de euro. andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO