Companii

Impact spera sa recupereze scaderea de profit

04.05.2006, 00:00 16

Compania imobiliara Impact Bucuresti estimeaza pentru acest an un profit brut de 44,76 mil. lei (13,2 mil. euro), de aproape 3,5 ori mai mare fata de cel inregistrat anul trecut.

In 2005 compania a obtinut un profit brut de 13,1 milioane de lei (3,7 milioane de euro), in timp ce profitul net s-a ridicat la 10,7 milioane de lei (3 milioane de euro).

"Anul trecut am fost afectati de mecanisme care nu au tinut de managementul companiei, cum ar fi evolutia cursului leu-euro sau politica financiar-bancara de reducerea a consumului, care au afectat si investitiile de pe piata imobiliara. Insa anul acesta ne-am luat masurile necesare pentru a atenua efectele acestora", a declarat Dan Ioan Popp, presedintele companiei. Impact a inregistrat anul trecut o scadere de 43% a profitului net, pana la 10,8 milioane de lei, in ciuda cresterii veniturilor totale cu 48,5%.

Spre deosebire de anul trecut, compania mizeaza anul acesta pe vanzarea imobilului de birouri Construdava I, care i-ar putea aduce venituri in valoare de 19 milioane de euro si pentru care a semnat deja un precontract de vanzare.

De altfel, compania isi va continua activitatea pe segmentul constructiilor de birouri, avand in program alte doua cladiri de birouri, Construdava II si III, care ar urma sa fie ridicate tot in zona Pipera, langa primul imobil de birouri ridicat de companie. Popp a mai declarat ca Impact a primit de la investitori oferte de preluare a unora dintre ansamblurile rezidentiale la care compania lucreaza si este posibil ca societatea sa ia decizia de a vinde.

Veniturile totale ale companiei ar urma sa se ridice anul acesta la 201,7 milioane de lei (57 de milioane de euro), cu 14% mai mari fata de 2005 in timp ce cheltuielile ar urma sa scada potrivit reprezentantilor companiei cu circa 3% pana la 157 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO