Companii

Încă o tranzacţie. Turcii de la Memorial Healthcare, una dintre cele mai cunoscute reţele din Turcia, intră pe piaţa locală prin achiziţia spitalului de oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City

Spitalul de oncologie Monza s-a deschis anul trecut în cadrul Enayati Medical City.

Spitalul de oncologie Monza s-a deschis anul trecut în cadrul Enayati Medical City.

Autor: Mirabela Tiron

05.12.2022, 00:07 10181

Italienii de la Monza au vândut spitalul de oncologie din cadrul Enayati Medical City către turcii de la Memorial Healthcare, care deţin 11 spitale în  Turcia şi care intră prin această tranzacţie pe piaţa locală. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

„La un an de zile de la deschiderea spitalului de oncologie Monza, după ce am tratat peste 40.000 de pacienţi, am simţit nevoia de a accepta propunerea Memorial Healthcare de parteneriat strategic pentru a îmbunătăţi activitatea spitalului oncologic, ridicând nivelul de expertiză”, a declarat Luca Militello, CEO al grupului Monza în România.

Italienii de la Monza deţineau 80% din spitalul de oncologie din cadrul Enayati Medical City, în timp ce Wargha Enayati, fondatorul oraşului medical Enayati Medical City,  deţinea 20% din spitalul de oncologie. ZF a scris încă din octombrie că italienii de la Monza pregătesc o vânzare şi că spitalul vizat ar fi cel din cadrul Enayati Medical City.

"Cele mai valoroase asset-uri pe care le va aduce Memorial Healthcare în Oraşul Medical sunt digitalizarea procesului medical care va duce la creşterea calităţii actului medical atât din perspectiva pacientului cât şi a echipei medicale dar şi îmbunătăţirea experienţei pacientului – patient journey, o zonă deficitară în ţara noastră (…)", a spus Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City, deschis în anul 2021 în nordul Capitalei în urma unei investiţii de 65 de milioane de euro.

Prezent pe piaţa din Turcia de 22 de ani, grupul Memorial Healthcare are anual 3 milioane de pacienţi, inclusiv pacienţi din România care merg în Turcia pentru tratament.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO