Companii

Înot în apă îngheţată, grătare cu carne de bizon, schiat dimineaţa devreme, gătit intensiv, certuri pe filme: Ce fac liderii de companii de Crăciun

Înot în apă îngheţată, grătare cu carne de bizon,...

Autor: Catalina Apostoiu

25.12.2023, 00:00 570

Unul dintre cele mai dificile momente ale anului pentru şeful British Airways Sean Doyle vine de Crăciun, când înoată, ca în fiecare an, în apele îngheţate din Atlanticul de nord, scrie Financial Times.

Baia “revigorantă” este o tradiţie anuală când Doyle îşi petrece Crăciunul în Irlanda, după cum o va face şi în acest an.

“Trebuie că sunt 8 sau 9 grade, nu stai în apă prea mult timp, dar te simţi grozav după”, spune acesta.

Ziua devine mai uşoară după aceea. Doyle se ocupă de sos, dar lasă restul prânzului de Crăciun pe seama “experţilor”, soţia şi surorile sale.

Scott Sheffield, CEO-ul celui mai important producător de petrol din Texas, Pioneer Natural Resources, îşi petrece ziua de Crăciun frigând carne de bizon pe grătar la ranch-ul său din New Mexico pe care l-a cumpărat de la actriţa Jane Fonda.

“Sunt un mare gratargiu. Carnea de bizon este foarte bună, foarte slabă, nu are nici pic de grăsime”.

După Crăciun, Sheffield şi soţia sa merg în Namibia pentru un safari de trei săptămâni în deşertul Kalahari.

În ultimul deceniu, designerul britanic de modă Amanda Wakeley şi-a petrecut Crăciunul în Verbier, unde ea şi partenerul său au o casă de vacanţă.

Însă de la moartea tatălui său, aceasta se bucură de munţi de fiecare Crăciun. Îşi ataşează piele sintetică de skiuri şi îşi petrece câteva ore din dimineaţa de Crăciun pe munte. Labradorul său plin de energie, Luna, o însoţeşte.

În mod obişnuit, Victor Lugger, CEO-ul Big Mamma Group, merge de Crăciun cu soţia şi cei trei copii la părinţi în Strasbourg, însă în acest an îşi va găzdui familia extinsă acasă la el, în Hampstead, pentru prima dată.

Oaspeţii de Crăciun ai lui Lugger se pot aştepta la un adevărat festin. Acesta va găti pentru 15 persoane în ajunul Crăciunului, şi pentru 23 în ziua următoare.

CEO-ul fondului petrolier al Norvegiei, cel mai mare fond suveran al lumii, spune că sezonul festiv înseamnă pentru el un “Crăciun norvegian, în Anglia”. “Crăciunul, şi într-adevăr viaţa, înseamnă familie şi prieteni, mâncare şi a învăţa”, spune acesta.

Cititor avid, Tangen spune că sezonul festiv este o perioadă grozavă pentru citit.

Pentru CEO-ul WPP Mark Read, Crăciunul este singura zi în care nu mai citeşte emailuri.

Copiii îşi deschid cadourile la 6 dimineaţa, însă restul zilei este mai relaxat, cu “conţinutul de alcool accelerând pe măsură ce ziua avansează”. Odată cu sosirea nopţii, familia Read se pregăteşte pentru cel mai tradiţional dintre obiceiurile de Crăciun: certurile pe ce filme sau show-uri să urmărească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO