Companii

Intercontinental a revenit în România, iar sigla brandului stă acum pe Athénée Palace Bucharest, parte a grupului hotelier ANA Hotels. Restaurarea hotelului va depăşi 40 mil. euro. Noua strategie de dezvoltare a hotelului se bazează în special pe turismul de business

George Copos, proprietar ANA Hotels

George Copos, proprietar ANA Hotels

Autor: Alexandra Matei

20.01.2023, 00:06 33474

Anul 2023 reprezintă anul revenirii brandului hotelier Intercontinental pe piaţa locală, de data aceasta în Piaţa George Enescu, la doi paşi de Ateneul Român.

Hotelul Athénée Palace, parte a grupului hotelier ANA Hotels, con­trolat de omul de afaceri George Copos, are acum sigla Intercon­ti­nental. În ultimii doi ani, Athénée Palace Bucharest a trecut printr-un proces de rebranding şi restaurare, care, după cum spune Copos, va de­păşi 40 mil. euro, bani proveniţi atât din surse proprii, cât şi dintr-un îm­prumut bancar acordat de BRD.

„La baza rebrandingului au stat patru lucruri importante: curaj, încre­dere, hărnicie şi noroc. În 2004, îm­pre­ună cu colegii mei de la ANA Hotels, am avut curajul să începem negocierile pentru a cumpăra acest simbol, acest monument, care se numeşte Athénée Palace. Am finali­zat negocierile în 2005. Am avut noroc pentru că Athé­née Palace este cea mai bună locaţie din Bucureşti. Am avut noroc pentru că am finalizat restaurarea a­proa­pe per­fect, într-un timp record. Res­ta­urarea hotelului va depăşi 40 mil. euro şi este cea mai mare investiţie româ­nească pentru renovarea unui hotel din ultimii 30 de ani. Sunt bucuros că, începând cu 1 ianuarie 2023, începe o nouă eră pentru Athénée Palace. Este era Intercontinental Athénée Palace“, a spus George Copos, proprietarul ANA Hotels, în cadrul unei con­ferinţe de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO