Companii

Investiţie surpriză. Producătorul de chifle Lantmännen Unibake vrea să investească 100 mil. euro într-o nouă fabrică

Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România.

Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.08.2022, 00:07 9721

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog in­clusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, are în plan o investiţie de la zero într-o unitate de producţie în judeţul Ilfov, unde va produce specialităţi de pâine.

Investiţia se ridică la circa 447 de milioane de lei (în jur de 100 mil. euro), iar compania a depus o cerere pentru un ajutor de stat de 126,5 mil. lei pe schema H.G. nr 807/2014, care are ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Astfel, grupul care a intrat direct în 2016 pe piaţa din România, preluând o parte din activele fostei fabrici Titan din Pantelimon (judeţul Ilfov), intenţionează să deschidă a doua unitate de producţie de pe plan local. „În această nouă unitate vom produce specialităţi premium din categoriile de pâine. Această investi­ţie atrage după sine angajarea unui număr de aproximativ 300 de noi angajaţi. Investiţia este planificată să fie încheiată în 2026-2027“, a declarat pentru ZF Viorel Ognean, managing director la Lantmännen Unibake România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO